Mejías ha justificat la comissió perquè “l’Ajuntament ha de demanar explicacions per les males pràctiques i impedir que es repeteixin”. El regidor Jordi Martí (grup Demòcrata), ha dit estar convençut que la gestió de Vives en el mandat anterior va ser “correcta i positiva” i ha criticat la “persecució” que creu  que hi ha contra l’ex-tinent d’alcalde, de qui ha destacat “una trajectòria irreprotxable”.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha demanat que la investigació comenci a partir del 2007 (per incloure el cas de l’hotel del Palau), però no se n’ha acceptat l’esmena. “De què tenen por?”, ha preguntat Bosch a Cs i al govern. “Anem a un escenari de Cs en comú?”, ha afegit. “Deixi d’embolicar la troca i tapar les vergonyes a Convergència”, ha replicat la tinenta d’alcalde Janet Sanz, que ha defensat la comissió per un “compromís amb la transparència”.

També des del PP, Alberto Fernández Díaz ha reclamat a Cs per què ha pactat amb el govern canvis “substancials” en el redactat de la proposta, que ha eliminat investigar també les presumptes irregularitats detectades per l’Oficina Antifrau. María José Lecha (CUP) ha demanat a Cs que si vol “fer net”, que deixin de fer de “crossa”  amb el PP  a Madrid.