Els activistes de la plataforma veïnal Defensem Can Raventós han tornat a reivindicar la permuta a l’Audiència Pública de Sarrià – Sant Gervasi d’aquest dijous, 18 d’abril. Asseguren que és la millor opció per solucionar el conflicte de Can Raventós, una finca que el veïnat de Sarrià fa anys que demana que se’n mantingui el jardí com a refugi climàtic i que passi a ser municipal.

Les obres per construir-hi pisos de luxe, però, ja en van destrossar el jardí l’agost passat, però els treballs estan aturats des de l’octubre. Per altra banda, la sentència del contenciós administratiu per possibles irregularitats en la construcció d’aquests pisos està a punt de sortir.

Defensen la permuta com a millor solució

A l’audiència pública, veïns han volgut tornar a fer palès la seva posició, asseient-se davant la regidora amb una pancarta, i llegint un manifest que tornava a demanar una permuta total de la finca. “La permuta total facilita que la promotora faci el negoci en un altre lloc de la ciutat”, argumenta Enric Capdevila, de la plataforma, “també hi guanyaria l’Ajuntament perquè gastarien menys diners públics per pagar la indemnització que s’haurà de fer a la promotora perquè té dret de construir, i hi guanyarà el veïnat i la ciutat perquè preservarem el patrimoni arquitectònic i un refugi climàtic“.

Les obres parades des d’octubre

Les obres van començar l‘agost del 2023 amb la tala d’arbres i l’entrada de les màquines excavadores. Van començar a excavar el terra, però al cap d’un parell de mesos es van aturar. “Realment van tenir molta pressa al principi perquè en dues setmanes van tallar tots els arbres, però a l’octubre les màquines van parar i ho van retirar-ho tot”, explica Adrià Jaime, veí del carrer. La parada de les obres va ser inicialment per motius arqueològics, en què la promotora va haver de presentar un projecte d’intervenció patrimonial, però posteriorment se n’ha suspès la llicència d’obres.

alerta defensem can raventos

La llicència d’obres actualment està suspesa

Davant la concentració en defensa de Can Raventós, la regidora de Sarrià – Sant Gervasi, Maria Eugènia Gay, ha explicat que l‘Ajuntament està seguint la normativa i que hi ha un expedient que ha estat aprovat. Ha afegit, però, que actualment el projecte urbanístic està aturat perquè se n’ha suspès la llicència, ja que el projecte executiu presentava diferències respecte al projecte bàsic, i que fins que la documentació no estigués completa i correcte no es podria aixecar la suspensió d’obres. Per altra banda, Gay ha assegurat que s’estava intentant mantenir converses amb la promotora, tot i que ha admès que, de moment, no havien tingut gaire recorregut.

La sentència sobre les irregularitats, al caure

Fa un any que el contenciós administratiu que va presentar la plataforma Defensem Can Raventós en contra de la construcció de pisos de luxe, perquè consideraven que hi havia hagut irregularitats, està vist per a sentència. Per això, des de la plataforma veïnal consideren que la sentència ha d’estar al caure.