Can Paronet masia Clota perill enderroc

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre temporalment l’aprovació del projecte d’ampliació de la Residència de Gent Gran Ronda de Dalt, que es faria al solar on hi ha la masia del segle XVIII Can Paronet, que hauria d’anar a terra. El consistori ha paralitzat el projecte en espera que el departament de Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament faci una inspecció acurada del valor patrimonial de la finca rural.

El regidor d’Horta-Guinardó, Lluís Rabell, ha anunciat aquesta decisió, presa en una Comissió del Consell Municipal durant la darrera audiència pública del districte. “Durant uns mesos s’avaluarà el conjunt patrimonial de la masia i ens reunirem amb la propietat, però el que no tenim són garanties de com acabarà tot aquest procés”, ha afirmat Rabell. Així ha donat resposta als membres del Grup d’Estudis Històrics el Pou, que fa unes setmanes va posar en alerta els grups municipals en considerar “una injustícia que aquesta masia històrica no estigui catalogada”.

Un edifici de quatre plantes

El Pla especial urbanístic per ampliar la residència preveu crear un edifici de quatre plantes i més de 13.000 metres quadrats de sostre, en un terreny que pertany a la congregació de les Monges Mínimes. D’aquesta forma l’equipament augmentaria en 50 el nombre d’habitacions actual, que és de 165.

Per fer-ho, però, caldrà sacrificar Can Paronet, que inclou diversos elements rurals com un safareig, una bassa, un pou, el cobert d’una sínia i un hort. La masia forma part del nucli històric de la Clota, i on fins al 2007 hi va viure la darrera bugadera d’Horta, Àgueda Samsó.