comissió Economia

Els grups de Junts, Ciutadans, el PP i Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita han abandonat la Comissió d’Economia a l’Ajuntament de Barcelona per denunciar absències del govern municipal. La plantada s’ha fet just després de les proposicions dels grups, excepte la que ha presentat de Barcelona en Comú, que s’ha debatut només amb regidors d’ERC, BComú i el PSC. Els partits que han abandonat la comissió s’han molestat perquè en diversos debats la veu del govern l’han defensat comissionats i no regidors.

El portaveu de Ciutadans, Paco Sierra, ha denunciat que en alguns moments el govern municipal ha estat representat per només un regidor a la sala. “La falta de respecte als grups de l’oposició és delirant”, ha dit Sierra. A les crítiques s’hi ha afegit Eva Parera (BCN Canvi): “Tots tenim les agendes ocupades i ens ho maneguem per ser aquí, demanem respecte“. Per part del govern municipal, la regidora Montserrat Ballarín ha excusat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, per “un problema de salut”.

El govern denuncia “el numeret” de l’oposició

Ballarín ha acusat els grups de “fer el numeret perquè volen arribar a casa per sopar” i ha dit que Collboni apareix “en moltes comissions” per defensar punts. Tot i no secundar la protesta, el president de la comissió, el republicà Jordi Castellana, s’ha sumat als comentaris dels grups per la manca de membres del govern. “Estem acostumats que el primer tinent d’alcalde no vingui i quedin preguntes sense respondre”, ha afirmat Castellana, que ha afegit: “La presència del govern en aquesta comissió és baixa”.

En la Comissió d’Economia d’aquest dimecres s’han debatut les ordenances fiscals per al 2022, que no han rebut el suport de cap grup de l’oposició. També s’ha informat que Barcelona no optarà a l’Exposició Universal del 2030, un punt que ha defensat el comissionat de Promoció Econòmica, Pau Solanilla. En aquest debat, la líder de Junts, Elsa Artadi, ha criticat l’absència de Collboni.