El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona han acordat la ubicació del nou CAP la Sagrera al passatge dels Bofarull, al costat del poliesportiu La Sagrera. El nou centre d’atenció primària suposarà una ampliació d’espai important respecte de l’actual, amb un sostre edificable de 4.000 m2, el doble de l’actual. D’aquesta manera es podrà donar resposta a l’increment demogràfic del barri, i també a l’increment de la demanda assistencial derivada de la pandèmia.

La ubicació del nou CAP la Sagrera arriba després d’anys de pressió veïnal i també de protestes dels mateixos professionals del centre, que reclamaven més espai. De fet, la Plataforma CAP Sagrera, juntament amb les entitats veïnals i els professionals del CAP van proposar la que serà la ubicació definitiva del nou centre, juntament amb una altra opció.

Es construirà un modul provisional mentre durin les obres

Mentre durin les obres de construcció del nou CAP, que es preveu que estigui enllestit en cinc anys, es construirà un mòdul provisional al costat del centre actual, al carrer de la baixada de la Sagrera. Aquest mòdul permetrà incrementar l’atenció a la ciutadania de forma immediata. Actualment el centre dona servei a una població d’unes 37.000 persones dels barris de Navas i la Sagrera i hi treballen prop d’un centenar de professionals. El centre té una àmplia cartera de serveis i gestiona tres residències de gent gran, una de salut mental i és el centre de referència de 18 escoles i d’un centre de menors.