(ACN/Redacció) El govern de la Generalitat ha anunciat que les piscines municipals i les comunitàries es podran omplir durant els propers mesos tot i la sequera que afecta Catalunya. Això inclou les piscines de les comunitats de veïns, d’entitats esportives i altres d’ús col·lectiu. En canvi, en quedaran excloses i no es podran omplir les piscines privades de domicilis individuals que estiguin buides. El detall de quines instal·lacions es consideren d’ús comunitari quedarà especificat d’aquí a un mes quan es modifiqui el pla de la sequera.

La mesura l’ha avançada la portaveu del govern, Patrícia Plaja, a la roda de premsa posterior als Acords de Govern. D’aquesta manera, l’executiu ha decidit tirar endavant les mesures contra la sequera que va plantejar a la cimera de divendres passat, tot i la manca d’acord amb la resta de partits. Actualment Catalunya es troba en fase d’excepcionalitat per la manca d’aigua.

L’executiu també habilitarà una partida extraordinària dels pressupostos generals per fer front a la sequera i modificar el Pla especial de sequera, i posarà en marxa una línia de 50 milions d’euros addicionals d’ajuts als ajuntaments per fer obres que millorin l’abastament d’aigua.

Taula nacional al juny

El govern s’ha compromès a convocar el juny del 2023 la Taula Nacional de l’Aigua, que pretén “vertebrar un pacte nacional per l’aigua que tingui present la biodiversitat i el benestar de les persones en el context de canvi climàtic, així com els marcs de governança del cicle de l’aigua”.