La denúncia s’ha interposat a uns agents en concret, que són els que han fet els interrogatoris. Però alhora s’afirma que fa extensiva la denúncia a tots aquells que hagin participat de forma activa i conscient amb aquests fets. S’ha decidit fer aquest pas perquè segons la Generalitat s’aprecien possibles delictes com obstrucció de la Justícia, usurpació d’atribucions, falsedat en document oficial, violació de secrets, i contra els drets individuals. Turull, que és qui ha ordenat la presentació de la denúncia al jutjat de guàrdia, ha qualificat de “desproporció absoluta” l’acció de la Guàrdia Civil.

Iceta demana explicacions sobre els interrogatoris

Qui també s’ha pronunciat aquest dissabte en relació amb els interrogatoris ha estat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha reclamat que vol saber “en quin context” s’han produït aquests fets i qui els ha ordenat. “M’agradaria molt saber l’origen, el context, què s’està buscant i perquè” ha explicat Iceta en una entrevista a l’ACN. El líder socialista ha recordat al Govern espanyol que s’ha de distingir entre la defensa legítima d’unes idees i l’eventual comissió d’un delicte. Ha assegurat que fins ara, que se sàpiga, ningú no ha comès cap delicte.

L’ Associació Espanyola de Guàrdies Civils demana protecció els Mossos

Aquest dissabte l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils ha demanat que els Mossos d’Esquadra els protegeixin de la manifestació que la CUP ha convocat davant de la caserna de travessera de Gràcia aquest dilluns. En un comunicat, l’AEGC ha denunciat una campanya per part de la formació anticapitalista  “de coaccions” a la Guàrdia Civil. Es queixen que precisament en el mateix punt de la concentració van aparèixer fa uns dies diverses “pintades amenaçants” contra la policia i asseguren que aquesta manifestació és un pas més en la política de persecució que, segons ells, la CUP està portant a terme contra aquells que han decidit triar la Guàrdia Civil com a professió. Per això, expressen una “immensa preocupació per la seguretat personal dels agents i les seves famílies.”

Per altra banda, la formació anticapitalista ha convocat dilluns a les 12 h una concentració davant la caserna de travessera de Gràcia. Amb el lema “No fareu callar la veu d’un poble” la formació anticapitalista vol recordar als agents de la Guàrdia Civil que, tot i els interrogatoris, se celebrà el referèndum el pròxim 1 d’octubre.