En el debat, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha evitat el compromís explícit amb el segon túnel, com ja va passar a l’audiència pública, i ha dit que el govern ha demanat als tècnics que diguin com es pot tirar endavant la licitació del túnel. “Buscarem un acord perquè l’obra s’executi al més ràpid possible”, ha dit Sanz, que ha expressat ple suport de l’executiu amb el Compromís de Glòries. “Tot el que havíem dit que es faria, es farà”, ha sentenciat.

La tinenta d’alcalde només ha verbalitzat el suport al segon túnel amb el micròfon apagat en una interpel·lació directa que li ha fet el portaveu d’ERC, Jordi Coronas. “Volen fer el segon túnel? Digui-ho clarament”, ha reclamat Coronas, encès per l’acusació d’“enganyar els veïns” que prèviament li ha fet el socialista Daniel Mòdol.

María José Lecha (CUP) ha dit que la segona fase del túnel s’ha de replantejar pel cost que suposa. “No s’ha de perdre l’oportunitat de replantejar el segon túnel perquè no és necessari”, ha afirmat. Jordi Martí (PDeCAT), Santiago Alonso (Cs), Xavier Mulleras (PP) i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy s’han mostrat partidaris de licitar la segona fase del túnel i han donat suport a la proposició d’ERC.