El proper 21 de maig es tornen a celebrar primàries al PSOE i Pedro Sánchez s’hi presenta. El candidat a secretari general va dimitir fa sis mesos i torna a optar al càrrec amb la voluntat de recuperar el lideratge i refundar el PSOE. L’acte s’ha fet a la Fabra i Coats i l’han acompanyat, entre d’altres, membres destacats del socialisme català com Miquel Iceta, Núria Parlon i Jordi Hereu.

Durant la seva intervenció, Pedro Sánchez ha agraït la confiança i el suport a l’hora de mantenir-se ferm amb el “no” a Rajoy  en la votació d’investidura, i ha expressat la seva voluntat de ser coherent amb el que diu en campanya. Ha fet referència a Catalunya i ha explicat que el problema de les relacions amb Espanya era culpa dels governants: “Catalunya necessita un govern que atengui les seves demandes, que negociï un nou finançament i que faci inversions públiques.” Sánchez ha afegit: “Espanya és una nació de nacions i Catalunya és una nació.” També ha manifestat la seva voluntat de repensar el partit i d’acostar-se als joves.

En l’acte també ha intervingut Núria Parlon, que ha lloat la figura de Pedro Sánchez i ha posat en relleu la seva coherència, segons diu, a l’hora de dimitir de la secretaria general. També hi ha participat l’exalcalde Jordi Hereu. Ha assegurat que Pedro Sánchez tornaria la il·lusió al PSOE i que l’única solució a les conflictives relacions de Catalunya i Espanya és el federalisme.