Està previst que aquest Sant Jordi 5.000 voluntaris es dediquin a recollir signatures a favor del referèndum en més de 1.000 punts que hi ha repartits per tot el país. Prèviament a aquesta mobilització, aquest dissabte les entitats adherides al Pacte Nacional pel Referèndum han fet un acte conjunt a la Rambla per demostrar la unitat que existeix envers el referèndum. A l’acte d’aquest dissabte hi han assistit representants d’UGT, CCOO, Unió de Pagesos, l’Associació Catalana de Municipis, Òmnium Cultural, l’ANC, l’AMI, Casa Nostra, Casa Vostra i USTEC-STEs, entre d’altres. Tots ells s’han fet una foto de família amb el lema “Voto referèndum”.

El coordinador de la iniciativa, Joan Ignasi Elena, ha destacat que la diversitat de les entitats que integren el Pacte és “l’expressió clara que això no és cosa de quatre, sinó que és una reclamació de la immensa majoria dels ciutadans de Catalunya”, que al seu entendre “tenen molt clar que són una nació, que en tant que nació són sobirans i que com a sobirans tenen dret a decidir el seu futur”. “La gent del món sindical, de les associacions d’empresaris, de les entitats socials tenim clar quina és la voluntat majoritària del poble”, ha afegit.

Elena ha aprofitat l’ocasió per agrair la participació de persones individuals, però també ha donat les gràcies a les entitats que oferiran els seus espais per recollir suports.