Els informes jurídics encarregats després que una auditoria assenyalés les constructores per mala praxi a les obres de Glòries són clars: els endarreriments acumulats són motiu suficient per estripar el contracte actual. Així ho plantejarà a la resta de grups el govern municipal dilluns en una comissió extraordinària, amb l’objectiu de trobar una “solució amb consens”.

Tot i que els informes també plantegen fer una modificació del projecte actual, Janet Sanz ha dit que cal fer-ne un de nou: “No estem disposats a més retards ni a més sobrecostos injustificats”. El procés implicaria aturar les obres durant un període d’entre 10 i 12 mesos fins a la redacció i adjudicació del nou projecte. La decisió final, però, la prendrà BIMSA (l’empresa municipal que supervisa els treballs) en un consell d’administració també extraordinari.

Fins a 12 milions d’euros de sancions

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, també ha assegurat que l’informe diu que els retards “no són recuperables” i que, per tant, “impliquen penalitats”. Si s’opta per rescindir el contracte, les sancions seran més petites; però si es decideix fer una modificació, les penalitats podrien pujar fins als 12 milions d’euros.