Colau afirma que el contracte de les obres de Glòries no el va fer aquest equip de govern i que, per tant, són els més interessats a “fer net” i aclarir dubtes sobre els endarreriments i els sobrecostos que acompanyen aquest projecte. Al mateix temps, però, assegura que “les Glòries són molt més que un túnel”i, que per tant, la decisió de rescindir el contracte amb les constructores no és incompatible amb el fet de continuar amb el projecte del parc i dels equipaments previstos en aquest espai.

El consistori, però, no vol prendre aquesta decisió tot sol i, per això, ha convocat la resta de grups a una comissió d’Urbanisme extraordinària dilluns, en què vol aconseguir el màxim consens. Fins ara, però, només la CUP avala la rescissió del contracte. La presidenta del grup municipal, María José Lecha, demana que es faci amb rapidesa i amb les “màximes garanties de seguretat”. També reclama al Partit Demòcrata que demani perdó per la seva responsabilitat en l’adjudicació d’aquestes obres quan estava al govern.

La resta de grups de l’oposició, en canvi, reclamen més informació al govern municipal, sobretot dels costos que pot suposar aturar les obres de Glòries fins a un any.  “Ada Colau ha de dir què costarà i de quan serà el retard”, afirma Alfred Bosch, president del Grup Municipal d’ERC. Carina Mejías, de Cs, assegura que no està disposada a donar “un xec en blanc” al govern municipal, mentre que el regidor del Partit Demòcrata, Jordi Martí, assegura que no poden prendre una decisió “sense la informació necessària”.

Però qui ha anat més enllà és el PP, que afirma que no comparteix la decisió de rescindir el contracte. “No podem anar a cegues a la comissió extraordinària”, explica el regidor popular Xavier Mulleras, i afegeix que “les irregularitats de les Glòries no poden ser un pretext per paralitzar les obres”.