Les mobilitzacions han començat al voltant de les set de la tarda, quan centenars de persones han tallat l’avinguda Diagonal a la confluència amb el passeig de Gràcia en la concentració unitària convocada pels comitès de defensa de la república als Jardinets de Gràcia amb el lema “Trenquem les cadenes de la repressió”. Cap als volts de les 19.30 h els manifestants s’han dirigit cap a la Delegació del Govern i han ocupat tot el tronc central de l’avinguda Diagonal i part dels laterals.

Els manifestants han dut pancartes i cassoles, que han fet repicar amb força, a més de llaços i complements de color groc. S’hi han pogut sentir càntics molt diversos, entre els quals els més repetits són els clams per una “vaga general” o “Fora les forces d’ocupació”, “Els carrers seran sempre nostres” i la consigna “No és democràcia, és una dictadura”. Alguns manifestants també han cremat fotografies del rei Felip VI i del jutge Pablo Llarena.

Quan la mobilització ha arribat al carrer de Mallorca, els Mossos d’Esquadra han fet un cordó policial a pocs metres de la Delegació del Govern, per impedir als manifestants l’accés a la seu del Govern espanyol. En aquest punt és on s’ha produït més tensió de tota la marxa i, de fet, els Mossos d’Esquadra han fet algunes càrregues en la manifestació quan grups de manifestants han provat de saltar el cordó policial. Malgrat aquesta actuació, el cos de Mossos d’Esquadra ha assegurat a betevé que, “en general, la mobilització està sent de caràcter pacífic”.

Manifestació CDR Delegació de Govern

Una hora més tard, milers de persones s’han concentrat a la plaça de Catalunya en una manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana que tenia com a punt final la cruïlla entre València i Roger de Llúria. A la crida també s’hi ha sumat Òmnium Cultural just després que es fes pública la decisió del jutge Pablo Llarena. Els manifestants han demanat la “llibertat dels presos polítics”, s’han mostrat molt crítics amb el Govern espanyol i han repetit consignes per la vaga general.

La primera convocatòria d’aquesta tarda ha estat la de Bombers per la República, que des de les 18 h ha organitzat un acte al Casinet d’Hostafrancs que ha desbordat les previsions d’assistència. De fet, han hagut d’habilitar una pantalla a l’exterior per a la gent que hi ha quedat fora.

Conduït per la periodista Beatriz Talegón i amb la presència de familiars dels polítics presos, s’hi han fet diversos parlaments en clau política i des d’àmbits diversos com la cultura i l’educació. També hi ha hagut actuacions musicals i de cultura popular. Un cop l’acte ha conclòs, els organitzadors han demanat als assistents que se sumessin a les convocatòries d’ANC i els CDR, establertes en dos punts diferents de la ciutat.