Jaume Ciurana ha dit que la Guàrdia Urbana actua d’acord amb instruccions polítiques. Per això, ha reclamat a l’alcaldessa -màxima responsable política de Seguretat- que expliqui fins a on arriba el seu grau de compromís amb el referèndum. “Un govern ha de tenir clar quines instruccions dona a la Guàrdia Urbana en cada cas”, ha advertit. Ciurana ha assegurat que cap jutge no ha dictat l’ordre de no fer promoció del referèndum.

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira ha denunciat que a Barcelona es viu “un estat d’excepció encobert”. Aquest dissabte, la Guàrdia Urbana va detenir un militant de la CUP, detenció que la formació vincula a l’1-O tot i que des del govern municipal ho neguen. “S’ha d’acabar el tancament de files envers l’actuació de la Guàrdia Urbana”, ha exigit Rovira a l’equip d’Ada Colau, a qui reclamen saber quines instruccions polítiques donen a la policia municipal.

Crida a una mobilització “tranquil·la i serena”

Des de la CUP, María José Lecha ha fet una crida als ciutadans a tenir presència al carrer a partir del 30 de setembre i també l’1 d’octubre per assegurar que es puguin obrir els col·legis electorals, garantir que es pugui votar, custodiar les urnes i paperetes i que se’n pugui fer el recompte. “Una mobilització tranquil·la, ferma i serena per demostrar que el poble trenca d’arrel amb la demofòbia de l’Estat espanyol”, ha sentenciat Lecha.