La CUP assegura que es va produir la detenció quan els agents van intentar identificar el militant i aquest es va negar a fer-ho si no li explicaven el motiu. L’advocat del detingut assegura que aquell moment els agents van actuar de forma violenta i desproporcionada per detenir-lo i li van provocar un cop al cap.

Segons l’esquerra independentista,  l’acte unitari a favor del referèndum amb representants d’ERC, PDeCAT, la CUP i l’ANC es va celebrar en normalitat a la plaça de l’Assemblea de Catalunya al barri de la Sagrera fins que van arribar els agents de la Guàrdia Urbana. A més, asseguren que els agents de la policia local de Barcelona es va presentar a l’acte per demanar permisos i que baixessin el volum.

Aquest diumenge al matí, la CUP ha convocat una concentració per mostrar la solidaritat amb el detingut a les portes de la comissaria de la Guàrdia Urbana a la Zona Franca, on ha passat la nit detingut el membre de la CUP.  Finalment, Carmona ha quedat en llibertat sense càrrecs.  Des de la CUP Capgirem Barcelona,  han demanat explicacions a les xarxes per la detenció de militants polítics.

El consistori desvincula l’arrest de l’acte pel referèndum de l’1-O. I asseguren que la Guàrdia Urbana es van presentar a l’acte perquè hi havia denúncies veïnals que es queixaven del soroll que estava produint el concert posterior a l’acte unitari. Segons fonts de la Guàrdia Urbana, quan van arribar a l’acte van demanar les identificacions, i el noi els va agredir i per això el van detenir.