TMB ha retirat tots els cartells d’autobusos i estacions de metro relacionats amb l’1-O, segons han confirmat a betevé. Es deu al fet, segons la Cadena SER, que la Guàrdia Urbana ha obert una investigació a l’empresa per posar publicitat sobre el referèndum als vehicles. Segons la mateixa font, la Guàrdia Urbana també investiga també la regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira i dos diputats d’ERC, Ana María Surra, al Congrés, i Gerard Gómez del Moral, al Parlament, tot i que cap d’ells no en té constància.

Els cartells, ara ja retirats que han estat exposats durant dies als vehicles i a les estacions de metro,  inclouen un “sí” inscrit. També n’hi ha hagut d’altres que fomenten la llibertat d’expressió d’Òmnium Cultural. De fet, aquest dissabte es van començar a retirar de diverses estacions de metro.

La Guàrdia Urbana, però, ha fet aquest diumenge més actuacions. També ha identificat en un acte de l’ANC a la Sagrada Família el secretari d’Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, segons ha explicat ell mateix a través de Twitter.

Qui també ha actuat aquest cap de setmana és la Guàrdia Civil, que aquest diumenge ha requisat més d’un milió de cartells a una empresa de distribució de la província de Barcelona.