En el requeriment de la Fiscalia Provincial s’instruïa a totes les policies locals perquè exercicin de policia judicial i impedissin que es porti a terme el referèndum. En la instrucció s’entenia que la Guàrdia Urbana de Barcelona havia de dedicar-se també a investigar i requisar urnes, paperetes i propaganda.

El PDeCAT ha denunciat a través de les xarxes, que aquest dissabte al matí la Guàrdia Urbana ha identificat una persona i ha requisat material imprès que tenien en una parada al barri de Sant Antoni.

El PDeCAT de Barcelona ha presentat un escrit a l’Ajuntament  en què demana la devolució de tot el material, ja que entén que aquest material “ha estat requisat indegudament atenent que l’activitat realitzada estava emmarcada en l’àmbit propi de la nostra activitat política”. Per altra banda, demana tenir accés a l’arxiu de l’acta que han obert dos agents de la Guàrdia Urbana. 

Però aquest no és el primer cas en què la Guàrdia Urbana ha requisat material. La CUP va fer públic divendres al vespre que la Guàrdia Urbana els havia requisat cartells de l’acte que tenen previst fer dimarts, 19 de setembre, al centre cívic de Navas. Alhora que denunciaven que s’havien identificat tres persones que estaven penjant cartells.

Tots dos partits han assegurat que malgrat l’actuació de la Guàrdia Urbana, continuaran endavant amb la campanya pel “sí” al referèndum de l’1d’octubre. Des de l’ANC de les Corts també han denunciat que aquest dissabte al matí, agents de la policia municipal els han obligat a desmuntar la parada i els han requisat material a favor del “sí”.