L’Assemblea Nacional Catalana ha convocat aquest diumenge a la tarda una empaperada massiva a la Rambla de Catalunya i després s’han dirigit cap a passeig de Gràcia per continuar-hi l’acció. Centenars de persones estan enganxant cartells a les parets a favor del referèndum de l’1 d’octubre.

Diversos voluntaris de l’entitat, vestits amb cartells amb un “sí” i amb diversos lemes, han repartit informació relacionada amb l’1-O als passejants. Alguns dels missatges que duen són “Fes-ho pels teus fills i nets”, “Autopistes de peatges? No, gràcies. Autovies gratuïtes”. Alguns dels cartells que han enganxat duen lemes com “Votem per ser lliures”.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha assegurat que la fiscalia no aconseguirà canviar la normalitat política. També ha recordat que l’acte s’ha convocat avui mateix per “deixar clar que no tenen por i que no s’arreplegaran davant les amenaces de l’Estat“. A més ha assegurat que els catalans estan determinats a expressar la seva opinió i que “la demanda democràtica de Catalunya se sustenta a molts indrets del món“.

Les encartellades populars s’han repetit al final del dia en diverses ciutats de Catalunya, també amb presència policial.