Trasllat CAP Gòtic

L’Ajuntament de Barcelona ha fet el primer tràmit urbanístic per traslladar el CAP Gòtic a la plaça de Carles Pi i Sunyer, concretament a l’espai que ocupa la gerència de Prevenció i Seguretat. L’aprovació inicial del Pla especial urbanístic preveu l’adaptació de l’edifici per acollir el centre sanitari compromès a la reunió bilateral de l’octubre passat entre Ajuntament i Generalitat i la millora de l’accessibilitat i l’eficiència energètica.

Millora de l’atenció sanitària a Ciutat Vella

El primer tinent d’alcaldia i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha assegurat que aquest tràmit significa un avenç per millorar l’atenció sanitària dels veïns del Gòtic i ha recordat que aquest ambulatori se sumarà al de la Barceloneta, que es traslladarà al carrer des Pescadors, i al del Raval Nord, que es reubicarà en un espai a l’edifici de la capella de la Misericòrdia. “Ens hem compromès a situar l’atenció sanitària dels veïns de Ciutat Vella com una prioritat inexcusable durant aquest mandat, i això implica aconseguir que els veïns no hagin de desplaçar-se a altres barris per a la primera atenció”, ha conclòs.

Ball d’ubicacions per al CAP Gòtic

La ubicació definitiva del CAP Gòtic es va anunciar després de descartar altres emplaçaments, com ara l’edifici de l’antiga foneria de canons, la capella del Sant Esperit o un edifici annex a Correus. Amb el trasllat, està previst que el centre d’atenció primària recuperarà la cartera de serveis que havia hagut de derivar al CAP Drassanes per manca d’espais.