motos vorera

El Grup Municipal el PP a Barcelona denuncia la “persecució” a la moto per part de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i del seu govern. Els populars consideren que l’executiu municipal “s’està acarnissant amb la motocicleta“, reduint el nombre de places d’aparcament en superfície i multant “sense miraments” els vehicles estacionats a la vorera. Les paraules del PP arriben després que la Guàrdia Urbana de Barcelona hagi interposat 780 denúncies a conductors de motos per estacionar a la vorera en 15 dies.

En un comunicat, el president del grup municipal, Josep Bou, “Colau no té prou amb la persecució del cotxe, que ara comença també la caça contra la moto, un vehicle fonamental per a la mobilitat a Barcelona”. El líder dels populars a l’Ajuntament de Barcelona considera que l’alcaldessa està “destrossant” la mobilitat a la ciutat i posant en risc l’economia local.

El PP critica l'”afany recaptatori”

La setmana del 14 al 20 de març es van multar a Barcelona 780 motos. Durant el 2021, la grua municipal va endur-se gairebé 27.000 motocicletes, una xifra un 58 % superior a la del 2020. El portaveu del Grup Municipal del PP, Óscar Ramírez, denuncia que “l’únic objectiu de Colau es fregir a multes els barcelonins, amb un gran afany recaptatori”. El popular afegeix que Barcelona té “la taxa de grua municipal més cara de Espanya”. 

Els populars també denuncien l’augment de radars mòbils i de càmeres per al control de trànsit a la ciutat.