motos vorera

La Guàrdia Urbana ha interposat 780 denúncies, en diferents espais de la ciutat, a conductors de motocicletes o ciclomotors per estacionar a la vorera sense deixar el mínim de tres metres lliures per als vianants. Les multes s’emmarquen en la campanya de respecte als vianants que es va dur a terme entre el 14 i el 30 de març.

La iniciativa estava orientada específicament a la vigilància preventiva i la protecció del col·lectiu de vianants per incrementar-ne la seguretat viària, reduir el risc d’atropellament i protegir-los davant les conductes que atemptin contra la seguretat.

Els vianants, els més vulnerables

Les persones vianants implicades en sinistres de trànsit són un dels col·lectius amb més vulnerabilitat, atesa la gravetat de les lesions de les persones accidentades, que representen el 30,5 % de les ferides greus i el 41,3 % de les morts a la ciutat, segons l’anàlisi elaborada en el marc de l’últim Pla local de seguretat viària.

En aquest sentit, els atropellaments són el sinistre amb més lesivitat, ja que, segons informa el consistori, un 29,4 % dels accidents greus o mortals són atropellaments a vianants.