Dissabte a la tarda van coincidir diversos actes de campanya de diversos candidats catalans a les eleccions del 23 de juliol i també d’alguns d’espanyols. Des de Ripollet, els socialistes apel·len al vot útil i critiquen una falta de propostes al programa dels populars per a Catalunya, que els repliquen des de Vilanova i la Geltrú. Junts demana no votar el PSC i el PDeCAT – Espai CiU vol aglutinar el vot dels qui criden a l’abstenció.

A més, diumenge al matí, des de Lloret de Mar, Gabriel Rufián (ERC) ha posat el to irònic a la campanya i ha explicat un malson que ha tingut, mentre que els comuns han demanat el vot per Yolanda Díaz (des de Barcelona) per seguir defensant el dret a l’habitatge.

Ada Colau, en campanya, per l’habitatge i Sumar

L’exalcaldessa Ada Colau ha irromput aquest diumenge al matí en la campanya electoral per reivindicar que el vot útil per defensar el dret a l’habitatge és el dels comuns, el de Sumar, i no el dels socialistes. En un míting dels comuns a la Universitat Pompeu Fabra, han alertat que l’única manera de garantir que la llei de l’habitatge s’ampliï és reeditar la coalició al Congrés amb més suports per al seu partit.

El “malson possible” de Gabriel Rufián (ERC)

Des de Lloret de Mar (la Selva), el candidat d’Esquerra al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián, ha explicat que ha tingut un malson. Amb un to irònic ha dit que ha somiat que el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, era president d’Espanya i que el líder de Vox, Santiago Abascal, era ministre d’Interior. També que Desokupa es feia càrrec del Ministeri d’Habitatge, i Ortega Smith, del de Justícia. Bertín Osborne, ha afegit, era presentador de les notícies per televisió, i el cantant Pitingo era el ministre de Cultura.

Rufián ha advertit que un escenari com aquest només el poden evitar els republicans.

Batet (PSC) celebra que l’independentisme hagi perdut pistonada

Els socialistes Salvador Illa i Meritxell Batet continuen fent tàndem per Catalunya demanant el vot per al PSC. Dissabte al vespre, des de Ripollet, el primer secretari del partit, Salvador Illa, feia una apel·lació clara al vot útil. “No s’ha d’anar a buscar el camí de l’intermediari. S’ha d’anar directe a l’únic que pot presidir el govern“, va assegurar Illa.

Mentrestant, la candidata socialista per Barcelona celebrava que el procés independentista hagués perdut pistonada: “Avui Catalunya és infinitament millor que el 2017“.

Martín Blanco (PP) assegura que Batet “insulta” els ciutadans

Batet, que també va aprofitar per carregar contra els populars dient que l’única proposta que tenen per a Catalunya és la confrontació, ha rebut la rèplica del número u a la llista del PP per Barcelona, Nacho Martín Blanco. Assegura, en una atenció als mitjans a Vilanova i la Geltrú, que “el que fa la senyora Batet és insistir amb indults als seus socis parlamentaris i d’aquesta forma jo crec que acaba insultant el conjunt dels ciutadans de Catalunya”.

El PSC també centra el discurs de Junts

La socialista Batet també ha tingut crítiques de la cap de llista de Junts a Barcelona, Míriam Nogueras, que, assegura, tant és si governa la dreta o l’esquerra espanyola, perquè totes s’alien contra l’independentisme. “Batet feia de dreta espanyola expulsant els diputats que els ciutadans de Catalunya havien escollit“, recorda Nogueras, demanant el vot independentista per evitar un president de dretes espanyol.

Montañola busca els vots dels que criden a l’abstenció

Mentrestant, el PDeCAT – Espai CiU, amb Roger Montañola al capdavant, llançava un missatge des de les portes del Cruïlla als independentistes que criden a l’abstencionisme. “Tenen una altra opció, que és votar un partit que els digui la veritat. Probablement, no serà aquella veritat que els agradaria sentir, però votar un partit d’obediència catalana com és PDeCAT – Espai CiU els beneficiarà com a catalans”.

Abascal adverteix Feijóo sobre pactes

A 300 quilòmetres de distància, des de Saragossa, Vox segueix intentant pactar amb el PP després del 23-J. El líder ultra, Santiago Abascal, deia de Feijóo que “permetrà governar la llista més votada” i Abascal ho interpreta com “una autèntica amenaça a l’alternativa de la qual nosaltres no serem còmplices“.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?