El president del Grup Municipal de Ciutadans, Paco Sierra, ha lamentat la decisió de Luz Guilarte de renunciar a ser regidora del partit i també de deixar de ser candidata a les eleccions municipals del 2023. “Nosaltres volíem treballar junts i units”, ha assegurat Sierra, i ha afegit: “No volíem fer un cop d’estat”. També ha descartat encapçalar les llistes a les properes eleccions municipals 2023 a Barcelona. “No em presentaré a les primàries, ni crec que sigui l’alcaldable ideal”, ha afirmat.

“Nosaltres no hem fet cap trama”

El president actual de Ciutadans ha negat que Guilarte hagi estat víctima d’una trama, com ha dit l’expresidenta en una compareixença sense preguntes aquest dilluns al matí. “Nosaltres no hem fet cap trama”, afirma Sierra. De fet, assegura que l’havien destituïda “de forma temporal”, amb la possibilitat de poder tornar a ocupar el càrrec si es sotmetia a unes primàries. Sierra assegura que a partir d’ara es veurà “un canvi d’actituds que fins ara eren autoritàries” i que, segons ell, han fet disminuir la militància. “Volem fer canvis estructurals al grup municipal, tornar a il·lusionar la militància, tornar a fer primàries”, ha explicat.

Sierra i l’altra regidora de Ciutadans, Noemí Martín, van forçar un canvi de rols en el grup municipal dijous passat, i van destronar la que fins aquell moment n’era la presidenta, Luz Guilarte. De fet, van ser ells mateixos els que van comunicar els canvis a la secretaria del consistori. Automàticament Sierra, en tenir l’aval majoritari del grup (dos dels tres regidors), va ser reconegut com a president per l’Ajuntament.

I ara què passa al grup de Ciutadans?

Sobre què passarà amb el següent nom de la llista de Ciutadans, Fernando Carrera (número 9), Sierra s’ha mostrat obert que s’incorpori al grup municipal. Actualment Carrera és assessor del Grup Municipal del PSC i adjunt a la primera secretaria del partit a Ciutat Vella, per la qual cosa podria decidir no integrar-se a Ciutadans, ni tampoc a Valents (partit hereu de Barcelona pel Canvi) i del qual va marxar per passar a assessorar els socialistes. Però aquesta no és l’única opció: “A les seves mans està renunciar a l’acta i seguir com assessor, o quedar-se com a regidor no adscrit”. En cas que renunciés a l’acta de regidor, la següent de la llista seria Julia Barea.