Oriol Junqueras ha estat el primer dels acusats a declarar davant en el judici del procés al Suprem. En l’inici de la seva declaració, l’exvicepresident del govern i exconseller d’Economia ha deixat clar al jutge que es considera un pres polític i que “les acusacions retorcen l’argumentació”.

“Res del que hem fet no és delicte. Votar en un referèndum no és delicte, votar per la independència no és delicte”

Junqueras ha afegit que l’argumentació de les acusacions no se sosté i que és “forçada”.

Se m’acusa per les meves idees i no pels meus fets. Entenc que estic en un judici polític i com que soc un representant electe i em dec als meus votants, no contestaré les acusacions”

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Junqueras ha declarat davant el tribunal, al qual ja ha comunicat que no contestarà cap de les acusacions perquè creu que és un pres polític. S’ha negat a respondre les preguntes de les tres acusacions: ni la fiscalia, ni l’Advocacia de l’Estat ni tampoc al partit d’ultradreta Vox. Només el seu advocat.

“Davant una farsa judicial no es pot legitimar ni la fiscalia ni les altres acusacions”

I ha afegit que no vol donar ni “un minut de glòria als que han fabricat tota la causa general”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici presos polítics” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-presos-politics/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]