L’acte de suport als alcaldes investigats per l’1 d’octubre ja ha generat les primeres reaccions de l’oposició. Des del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha acusat l’alcaldessa de ser l'”alter ego” del president Carles Puigdemont i de convertir l’Ajuntament en un casal independentista. El  portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya,  Carlos Carrizosa, creu que els alcaldes, com qualsevol altre ciutadà, estan obligats a complir les lleis. Carrizosa ha defensat l’actuació de la fiscalia amb relació al referèndum i acusa el govern català d’aplicar l'”estat d’excepció”. També ha instat Ada Colau i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a explicar el seu “pacte secret” per facilitar les votacions de l’1-O a Barcelona.

També s’hi han pronunciat des del PSC i el grup Demòcrata a l’Ajuntament. A través de Twitter, el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni ha mostrat el suport als alcaldes que diu pateixen “pressions i amenaces” i ha assegurat que l’Ajuntament és de “tots i totes”.

També en una piulada, el president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias ha qualificat de “molt trist” que l’alcaldessa no hagi creuat la plaça de Sant Jaume amb els alcaldes investigats per l’1-O fins arribar a la Generalitat.