Carina Mejías ha acusat Ada Colau d’amagar-se darrere el càrrec d’alcaldessa per protegir-se de qualsevol inhabilitació. La líder municipal de Cs li ha reclamat que posi l’Ajuntament “al costat de la llei” i ha denunciat “el paperot” del PSC en aquest afer. Mejías ha exigit al líder socialista i tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que abandoni el govern municipal si l’alcaldessa no compleix la llei per evitar futures responsabilitats.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha criticat que no se sàpiguen els detalls de l’acord de Colau amb la Generalitat per a l’1-O. “De què té por Colau? No era tan valenta?”, s’ha preguntat. El líder municipal del PP ha dit que l’actitud de l’alcaldessa és “frívola i irresponsable” i li ha advertit que no pot dir que complirà la llei i després promoure un referèndum “il·legal”. “Ni tan sols Colau pot ser bipolar davant la llei, perquè tindrà conseqüències”, ha sentenciat.

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira ha dit que estan “sorpresos” per l’anunci de l’acord, i ha afirmat que veu contradiccions entre el discurs d’Ada Colau i el del soci de govern, Jaume Collboni (PSC). “Com que no sabem quin és el pacte perquè hi ha total opacitat, esperarem a veure’n la lletra petita”, ha denunciat Rovira.

ERC celebra l’acord

Un altre grup de l’oposició, en canvi, ha celebrat l’acord entre Ada Colau i Carles Puigdemont  El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch ha dit en un acte de campanya aquest divendres que a Barcelona es pot votar perquè “la gent que ha de complir i posar-se d’acord, es posa d’acord” i que la ciutat “podrà liderar el vot com a capital de Catalunya”.