S’han reunit així més de 700 alcaldesla fiscalia n’ha citat, fins ara, 712 d’arreu de Catalunya— a la plaça de Sant Jaume, que han estat rebuts per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L’alcaldessa ha assegurat que “som aquí per dir que és una vergonya” i ha reiterat que davant l’actuació judicial, Catalunya respondrà unida, ja que “això no va d’independència sí o no”.

Posteriorment, els representants del món local han estat rebuts davant del consistori pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Els més de 700 representants municipals —els signants del decret a favor del referèndum—, han travessat la plaça de Sant Jaume i han entrat al Palau de la Generalitat —Colau no s’ha sumat a la comitiva, ja que no ha firmat el decret—, en un acte molt similar al que ja es va produir per mostrar el suport a la consulta del 9-N. 

“Que no subestimin la força del poble de Catalunya”

Puigdemont ha llançat un missatge al Govern espanyol, ja que, ha dit, “que no subestimin la força del poble de Catalunya. Poden tenir moltes masses i molts BOE, però no tenen el poble de Catalunya”, un clam que ha estat aplaudit per tots els alcaldes que s’han concentrat aquest dissabte al Palau de la Generalitat.

L’AMI i l’ACM han volgut denunciar la persecució de la justícia espanyola als mitjans de comunicació, com també de les paperetes o les urnes. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha xifrat en més de 400 els procediments judicials oberts per fer manifestacions polítiques i ha reiterat el compromís de l’entitat, i els seus alcaldes, el compromís amb democràcia. L’acte ha acabat amb ‘El cant dels segadors’ per part de tots els representants municipals i les autoritats han sortit a Sant Jaume per tornar l’abraçada als qui els han acompanyat a peu de plaça.