Rigau acudirà a les 9.30 h a prestar declaració a la Sala Civil i Penal del TSJC, mentre que Ortega ho farà a les 15.30 h. El president, Artur Mas, està citat a declarar dijous. A banda de concentracions de suport als imputats davant del mateix edifici de l’Audiència de Barcelona, al passeig de Lluís Companys, aquest dimarts al vespre l’ANC, Òmnium, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència han convocat protestes davant de tots els ajuntaments catalans.

A Barcelona, l’acte se celebrarà a la plaça de Sant Jaume, on s’instal·larà un escenari des del qual es projectarà un vídeo i es farà la lectura del manifest contra la imputació dels qui van fer possible la votació del 9-N. Hi participaran, a més del president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, i dels secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que rebutja la imputació judicial per treure les urnes el 9-N.

Totes aquestes citacions al jutjat  arriben després que, a finals de 2014, es van admetre a tràmit diverses querelles pel referèndum del 9-N. Entre aquestes denúncies hi ha la de la Fiscalia General de l’Estat, que considera que els alts càrrecs del govern de la Generalitat anterior suposadament van desobeir el Tribunal Constitucional en organitzar una consulta sobre la independència de Catalunya, ja que el TC havia decretat la suspensió del procés participatiu abans que es fes.