Alfred Bosch veu “normal” que Colau participi en els actes de protesta a les imputacions del 9-N. En declaracions a BTV ha manifestat que “qualsevol demòcrata no entén que es persegueixi un líder per posar les urnes. Jo protestaria si l’alcaldessa de Barcelona no hi fos“.

D’altra banda, Bosch ha manifestat que les relacions amb l’equip de govern són “molt cordials i de col·laborar en tot el possible, però entenent que hi ha diferències de fons”. Apunta que ERC va retirar la confiança que havien mostrat, votant a favor de la investidura, perquè Colau no va anar a la manifestació de la Meridiana per la Diada i per no donar llibertat de vot a l’hora de votar a favor de l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Pel que fa a l’adhesió a l’AMI, Bosch creu que no s’han de fer referèndums sinó que “els representants al consistori tenim l’obligació de decidir si s’entra”. En aquest sentit, s’ha tornat a mostrar partidari de fer grans acords de govern en tots els grans temes de ciutat i demana a Colau que compti, si cal, amb l’oposició.

Bosch també ha apuntat que no està d’acord amb la gestió del consistori amb el “top manta”, la moratòria global d’habitatges turístics i la decisió de prescindir dels jocs olímpics d’hivern.

Ha aclarit que, a dia d’avui, encara no estan negociant els pressupostos i que les mesures que ha presentat ERC estan pensades per eliminar el superàvit que acumula la ciutat: “Els diners s’han d’invertir en les necessitats de la gent. L’objectiu és que la ciutat no s’endeuti però que no tingui superàvit cada any”.