La número tres de JxC a les eleccions generals per Barcelona, Míriam Nogueras, ha etzibat al número dos d’ERC, Gabriel Rufián, que “això no va de dretes o esquerres sinó de país, i alguns prioritzen el partit”. Nogueras ha respost així aquest dimecres al matí des del mirador de Montjuïc al candidat dels republicans, que ha afirmat que una candidatura amb l’espai “convergent” no seria una llista única sinó una coalició electoral.

Per altra banda, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha afirmat que “la implementació del mandat de l’1-O” passa per la relació “bilateral amb l’Estat”. Tot i això, Calvet ha subratllat que JxC no negociarà “res” amb el govern espanyol si no reconeix el dret a l’autodeterminació. “Si parlem d’això podrem parlar de tot. Si no, no podrem parlar de res mentre hi hagi presos polítics i exiliats”, ha resumit.

Calvet també ha dit que una prioritat de JxC al Congrés serà plantejar la reobertura del traspàs de Rodalies a la Generalitat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]