El candidat d’En Comú Podem per Barcelona, Jaume Asens, ha anunciat aquest dimecres una de les propostes estrella de la formació de cara a la propera legislatura al Congrés dels Diputats. Asens ha proposat la creació d’un “Ministeri de Feminismes” -inspirat en la regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona-, que tingui com a objectiu “acabar amb la diferència salarial entre homes i dones” i “posar fi a les violències masclistes”. Asens creu que una de les prioritats del nou ministeri ha de ser l’impuls d’una llei per erradicar la violència sexual.

El cap de llista dels comuns ha ofert una roda de premsa a l’agència EFE dins la campanya de les eleccions generals, en què també ha acusat la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, de “banalitzar la violència masclista”. Asens ha retret a la popular que en discursos anteriors hagi afirmat que el feminisme és “una guerra de sexes, que victimitza les dones i divideix la societat” i li ha etzibat que “no és una guerra de sexes, sinó una guerra contra el masclisme i la violència i, en tot cas, una guerra entre homes i dones que defensen uns drets i llibertats i entre uns altres homes i dones que banalitzen la violència”.

Garantia contra el 155

Asens ha defensat que els comuns son l'”única garantia” per evitar que es torni a aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Si Unides Podem i els comuns formen part de l’executiu, ha dit, “no hi haurà aplicació del 155”. Per això considera important que el partit morat pugui “marcar el rumb” del PSOE i allunyar-lo de “la pista d’aterratge per a un futur govern amb Ciutadans”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]