La número set de la llista del PSC per a les eleccions generals del 2019, Carmen Andrés, ha demanat aquest dimarts al candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, que aclareixi la seva posició en relació amb la independència de Catalunya. “Penso que Asens és independentista”, ha dit Andrés, i ha puntualitzat que “no és res dolent, el que és dolent és amagar-ho”. Per Andrés, “una part dels comuns han estat amagant molt de temps que tenen vocació independentista”, tot i que creu que “si hi ha coincidència i capacitat de cessió per totes les parts” no hi ha d’haver cap impediment per arribar a acords postelectorals amb Podem.

En una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, Andrés ha dit que després de tres mandats en política municipal, fa el salt a Madrid en la llista encapçalada per Meritxell Batet amb el convenciment que “s’ha de poder treballar des d’allà per la ciutat”. S’ha referit especialment a qüestions com les infraestructures, sobretot ferroviàries, regeneració de zones urbanes, habitatge, dependència o salut pública.

Va donar carabasses a Valls

En preguntar-li si Manuel Valls li va demanar que formés part de la seva candidatura, Andrés ha somrigut però ha preferit guardar silenci. “Només parlo de les ofertes del meu partit”, ha dit, i ha afirmat que “en tot cas” s’hi va negar i no té “intenció de formar part de cap altre projecte” que no sigui el del Partit Socialista de Catalunya.

Veu “tocat” el govern de Colau

La candidata socialista s’ha referit a la decisió de diversos membres del govern de Barcelona en Comú de no continuar en política. Andrés s’ha preguntat “si són raons polítiques i si realment tenien aquesta passió per Barcelona”, i ha sentenciat que el projecte de Colau “el veiem tocat”.

Recuperar el projecte de la Rambla

L’encara regidora municipal ha retret al govern d’Ada Colau que “no hagin sigut capaços de treballar en un projecte de consens per a la Rambla”. Ha defensat que “el projecte no pot quedar en no res” i ha explicat que, després de les eleccions municipals del 26 de maig, volen recuperar el projecte i “tractar aquest tema en el nou mandat amb el nou govern”.