El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha afirmat que Muriel Casals “reuneix moltes condicions” per rebre aquesta distinció municipal. La regidora d’ERC, Trini Capdevila, ha afegit que la trajectòria personal, acadèmica, civil i política “la fan mereixedora” de la Medalla d’Or. Des del PSC, Carmen Andrés ha admès “discrepàncies de fons” amb Casals, però ha reconegut “el tarannà dialogant” de l’expresidenta d’Òmnium Cultural. El regidor de la CUP Capgirem Barcelona, Josep Garganté, ha lamentat la “pressa” per atorgar la medalla, i ha dit que haurien de ser les entitats en què va treballar i no els partits polítics les que en decideixin el reconeixement.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha justificat l’abstenció perquè considera que “hi ha altres casos més mereixedors” de la Medalla d’Or i perquè creu que en el cas de Casals no deixa un llegat a la ciutat. Des del PP, Àngels Esteller ha dit que no veu els mèrits personals ni els mèrits rellevants a la ciutat per atogar-li la distinció, i ha afirmat que “Muriel Casals no va estar mai vinculada a la ciutat”. Les paraules de Mejías i Esteller han estat replicades per Capdevila, que ha retret a la regidora del PP que digui que Casals no va estar vinculada a la ciutat com a expresidenta d’Òmnium. Mejías i Esteller han criticat després “l’ús polític” de la Medalla d’Or.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha recordat el compromís de Casals amb la llengua i cultura catalanes i “amb els valors republicans”. Pisarello ha contraposat la Medalla d’Or a la infanta Cristina, que el consistori ja va acordar retirar, amb la de Muriel Casals, que creu que “se l’ha guanyada amb escreix”. El primer tinent d’alcalde també ha afegit que Casals defensava un debat constituent “des del pluralisme”.