CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Això ja passa de qualsevol mena de tolerància i crec que ha arribat el moment d'actuar. Demanem a la fiscalia que davant la comissió de delictes continuats no esperi que hi hagi una acció per part dels comerciants que no són els que han d'actuar en aquesta situació sinó que sigui la fiscalia qui actuï d'ofici." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "No té cap sentit muntar una comissió que al final del que està servint és de coartada perquè el govern no prengui decisions. Que no ens maregin més amb reunions, comissions on, insisteixo, si falta una de les parts, com són els comerciants, no té cap sentit i nosaltres deixarem d'assistir-hi."

“Això ja passa de qualsevol mena de tolerància”, ha sentenciat Carina Mejías, que ha reclamat al govern municipal que doni “instruccions precises” a la Guàrdia Urbana per actuar “amb contundència” contra la venda ambulant il·legal. “Demanem a la fiscalia que davant la comissió de delictes continuats actuï d’ofici”, ha dit. La líder del partit taronja ha insistit que la fiscalia ha de fer el pas sense esperar cap acció dels comerciants perquè creu que no els pertoca a ells actuar. Mejías ha exigit al govern municipal que faci complir l’ordenança de civisme per impedir l’ocupació de la via pública.

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha evitat fer cap reclamació a la fiscalia perquè és partidari de no judicialitzar aquest tema. El líder socialista, en canvi, ha carregat contra la taula de ciutat sobre el “top manta”, i ha exigit al govern municipal que faci gestions per incorporar-hi els comerciants. “No té cap sentit muntar una comissió que al final del que està servint és de coartada perquè el govern no prengui decisions”, ha denunciat Collboni, que ha alertat que el PSC es retirarà de la taula si no hi van els comerciants. De fet, els socialistes faran la petició a la Comissió d’Economia d’aquest dimarts.

El govern municipal crea un nou grup de treball

En un comunicat, l’Ajuntament ha explicat aquest dilluns que ha impulsat la creació d’un nou grup de treball en matèria de control de la venda a la manta. Està emmarcat dins la Junta de Seguretat Local i tindrà la participació de diversos cossos policials i institucions que tenen responsabilitats en la matèria. El grup de treball ha de servir, segons informa el consistori, per “millorar la coordinació” de les actuacions que es portin a terme contra aquesta activitat.