XAVIER TRIAS, alcalde Barcelona "No és que ara es podran fer hotels a tot arreu. Serà difícil posar hotels a Ciutat Vella. Cas per cas s'estudiaran. Hi ha zones on no té sentit que per exemple al Paral·lel hi hagi una vorera on es puguin fer hotels i a l'altra no se'n poden fer per la situació que tenim".

Xavier Trias ha explicat aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio que el Pla d’usos es vol modificar per “ordenar i generar activitat econòmica en alguns llocs del districte i no perquè es puguin fer alguns disbarats”. Aquest és un tema sensible del qual veïns i els partits de l’oposició, menys el PP, sempre s’han mostrat en contra. Trias ha assegurat que serà molt díficil obrir nous hotels al districte, sobretot allà on se’n concentren més. L’alcalde ha explicat que volen posar fi a les disfuncions que es produeixen a carrers com l’avinguda del Paral·lel. La vorera que toca a la muntanya pertany al districte de Sants-Montjuïc, explica, i la llei que regeix en aquesta àrea de Barcelona permet l’obertura de nous establiments. En canvi, a la vorera oposada hi regeix la normativa de Ciutat Vella, que no ho permet. Segons Trias, es vol posar fi a aquestes situacions.

El debat per modificar el Pla d’usos de Ciutat Vella ja ve de lluny. El govern de CiU tenia la intenció de modificar-lo, per aixecar restriccions en algunes àrees del districte, però no rebia els suports necessaris. Ho va provar amb el PSC, que s’hi va oposar. Precisament els socialistes i ICV-EUiA van introduir aquestes restriccions l’any 2010, en què es prohibeix la construcció de nous hotels al centre del districte i es frenen les concessions de llicències de locals d’alimentació. Durant el setembre de 2012, CiU va fer marxa enrere i va renunciar a la modificació que tenia prevista. Ara el govern municipal ha tornat a posar sobre la taula aquesta iniciativa i busca acords, en aquest cas amb el PP, que n’és partidari.