Acompanyat de representants de la Taula del Tercer Sector, Xavier Trias ha fet balanç aquest dijous dels ajuts en alimentació a Barcelona. Durant el 2012 s’han destinat més de 10 milions d’euros per cobrir les necessitats d’alimentació i s’han servit més de 870.000 àpats en diferents serveis. En el darrer any, la xarxa de menjadors socials de l’Ajuntament ha arribat als 10 districtes de la ciutat.

Trias ha dit que l’Ajuntament invertirà tots els diners que siguin necessaris per garantir que la cobertura alimentària arriba a tots els ciutadans que ho necessitin. “No podem tenir una ciutat sanejada econòmicament, que no fa dèficit, que és capaç de fer estalvi brut i tenir 300 milions per invertir i que en canvi la gent passi gana, és inadmissible”, ha argumentat.

L’alcalde també ha opinat sobre les iniciatives sorgides de la societat civil que porten menjar a les persones que viuen al carrer. Trias ha destacat que aquestes accions es fan des de la bona voluntat, tot i que ha de ser l’Administració la que coordini les iniciatives. “L’atenció social la volem fer des del concepte de la dignitat, que no avergonyeixi”, ha dit.

Representants de Càritas i la Creu Roja han anat en la mateixa línia. Pensen que hi ha recursos suficients per fer un repartiment normalitzat i sense cues per no estigmatitzar les persones que tenen la necessitat de menjar.