L’Ajuntament de Barcelona ha augmentat els recursos per assistir les persones sense llar davant la forta baixada de la temperatura. La ciutat rep persones de tot l’estat i, per aquesta raó, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha instat a col·laborar altres municipis i administracions perquè “mobilitzin recursos”.

També es reforcen els canals d’informació amb educadors que informen a peu de carrer i distribueixen mantes. A més, l’Ajuntament disposa de més de 2.000 punts d’acolliment que s’ampliaran a partir d’aquest dilluns amb un nou centre rehabilitat equipat amb 70 places. En aquests punts s’ofereixen àpats i aigua calenta per cobrir les necessitats de les persones.

Arrels Fundació amplia les places per acollir persones sense llar

L’organització d’atenció a les persones sense llar, Arrels Fundació, ha habilitat més espais per a que les persones sense sostre hi puguin passar la nit. En concret, segons explica el director, Ferran Busquets, utilitzaran el pis zero del que disposen per ampliar-ne la capacitat i que més gent hi pugui passar la nit.

D’altra banda, Busquets explica que el problema dels espais que habilita l’Ajuntament és que no són cèntrics i que, en conseqüència, gran part de les persones sense llar no hi poden arribar. A més, destaca que són “solucions temporals” que “no funcionen” i demanen més espais de proximitat a la ciutat on hi puguin accedir.