L’actuació s’emmarca en el Pla de barris del Besòs i el Maresme. La intenció de l’Ajuntament era rehabilitar l’antic cinema, però diversos estudis tècnics han conclòs que l’estructura està malmesa i per això ja es va decidir enderrocar l’edifici i fer-ne un de nou. Al soterrani hi haurà un auditori que funcionarà també com a cinema. La porta d’entrada del nou equipament vol ser com un carrer més i a les plantes superiors hi haurà oficines municipals, sales d’estudi, de reunions i espais polivalents.

Un dels espais més emblemàtics del nou edifici és el terrat, que estarà obert a la ciutadania i s’hi podrà accedir a través dels ascensors que es veuen des de l’exterior. “Un terrat cívic”, explica l’arquitecte Jorge Vidal, que destaca els espais verds que hi haurà. Durant el 2018 es farà el projecte executiu i, en paral·lel, l’Ajuntament treballarà per fer-se amb el local de la planta baixa i poder enderrocar l’edifici. La previsió és que el nou equipament pugui estar acabat cap al 2021.

Satisfacció veïnal

L’edifici que substituirà l’antic cinema Pere IV ha estat rebut amb satisfacció per part de les dues entitats veïnals del barri. El president de l’AV Besòs, Marcelino Sánchez, ha assegurat que l’equipament “és el que necessita el barri” i que li donarà vida. Des de l’AV Maresme, Santos Pérez ha dit que el nou edifici podrà acollir diversos serveis i ha aplaudit que el districte hi traslladi la seu. “El barri hi surt guanyant”, ha afirmat.