“Que el president Puigdemont pugui tornar a Catalunya és poc més que un desig perquè si posa un peu a Catalunya serà detingut“, ha dit Mundó, per després afegir que “cal ser intel·ligent i jugar totes les cartes per tenir un govern sòlid a partir del 22-D”. En aquest sentit, considera que “qui té la màxima legitimitat [per formar govern] és Junqueras”.

En la mateixa línia també s’ha expressat el número nou de la llista, Ruben Wagensber, que ha explicar que Esquerra vol rehabilitar el govern destituït per l’article 155, tot i que demana preveure tots els escenaris: “Cal explicar que segurament no hi haurà la possibilitat que el govern a l’exili torni”, ha sentenciat.

Wagensberg també ha deixat clar que una llista única per representar l’independentisme a les eleccions “no és la solució perquè la gent té dret a expressar-se amb pluralitat” perquè, segons ell, això li agradaria a l’Estat: “Qui voldria una llista única seria Madrid. Això no va de líders ni de cap persona, sinó d’un projecte col·lectiu”, ha dit.

La número dos de la llista, Marta Rovira, s’ha encarregat de reivindicar l’obra de govern de Junts pel Sí amb Esquerra al capdavant d’Economia tot interpel·lant la líder de Ciutadans: “El mentrestant també l’hem gestionat, senyora Arrimadas. Hem fet els pressupostos socials més justos i hem posat fi a les retallades. Imagineu què podrem fer amb la República”, ha subratllat.

Resposta a Girauta

Rovira també ha volgut contestar a Carlos Girauta de Ciutadans, que aquest dijous va assegurar que es preocupava dels presos polítics i també de les foques. Per Rovira, la formació taronja “deshumanitza persones que estan preses injustament” i això, considera que diu molt del partit i dels seus dirigents.

La intervenció del diputat del Congrés espanyol Joan Tardà ha estat especialment aplaudida per les 400 persones que omplien el Teatre de Blanes. En la mateixa línia que Wagensberg, Tardà ha posicionat els republicans com el partit capaç de liderar els propers passos per als independentistes: “Esquerra es compromet a liderar el procés que ens ha de portar en els pròxims mesos i anys a construir la República”, ha dit.

Segons ell, el partit vol dur a terme el seu objectiu per aconseguir “un millor repartiment de la riquesa” i poder viure en un país sense corrupció perquè, segons ha assegurat, “a Catalunya n’hi ha hagut molta”.