L’exregidora de Ciutat Vella ha declarat: “fem aquest pas endavant” amb “l’objectiu de continuar treballant perquè el partit sigui fort i construir una alternativa a l’actual govern de la ciutat de Barcelona“. En aquest sentit, Homs i Boadella aposten per “teixir ponts amb altres forces municipals que treballin per avançar cap a una ciutat millor i que també comparteixin l’objectiu d’aconseguir un estat català”.

Homs, a qui també s’havia situat com a possible aspirant a l’alcaldia, després que Xavier Trias anunciés que no repetirà com a cap de llista, ha descartat rotundament aquesta opció. “La meva dedicació serà per al partit”, ha assegurat. “Sóc regidora a l’Ajuntament de Barcelona, però en cap cas això va lligat a ser candidata a l’alcaldia pel nostre partit, al contrari”. Segons Homs, “com es va dir al juliol, les ganes són de treballar pel partit i d’intentar separar les feines: la gent que es dedica al partit que es dediqui al partit i la gent que es dedica a les institucions que es dediqui a les institucions”.

La resta d’integrants de la candidatura que encapçalen Homs i Boadella per dirigir el PDC a la ciutat de Barcelona es donaran a conèixer al llarg dels pròxims dies. L’elecció dels nous càrrecs territorials del PDC es durà a terme entre els dies 30 de setembre i 1 d’octubre. De moment, només hi ha una altra candidatura, liderada per la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa Pitarch.