La visita de Trias a Gràcia ha estat accidentada. Just quan ha començat a passejar per veure de prop els guarniments del carrer de Verdi, que va quedar setè al Concurs de Carrers Guarnits, quatre persones han tret dues pancartes en què es podia llegir “Banc Expropiat” i “Can Vies”. També l’han escridassat amb crits de “polítics a la merda” i “els carrers seran sempre nostres”.

Això ha accelerat el pas de la comitiva de CiU, que també comptava amb el portaveu del grup municipal, Joaquim Forn, i del president del districte de Gràcia, Gerard Ardanuy. Tot i així, un cop s’han endinsat a les entranyes del paratge californià de Verdi, les persones que els escridassaven han marxat.

Xavier Trias ha parlat, precisament, de la recent ocupació del Banc Expropiat amb els mitjans. Ha respost al regidor del districte, Eloi Badia, que va afirmar que l’Ajuntament es planteja fer de mediador entre els okupes i el propietari del local, en cas que hi hagi conflictes. Trias ha dit que està d’acord a mantenir un paper de mediació, però que “s’ha de mitjançar des de l’autoritat de tenir les idees clares, de saber què és admissible i què no ho és”.