Segons Mas, “no està en joc el govern, està en joc el país, que és molt més important que el govern que hi ha en cada moment”. I ha recalcat que “no ho dic perquè sí, sinó perquè el país ho necessita. Que el que es faci s’entengui que no es fa pel partit del govern sinó per l’emergència nacional”. Mas ha desgranat un per un els cinc factors que obliguen a mantenir la política de retallades: la recessió econòmica, el dèficit fiscal crònic, l’herència del govern tripartit, l’obligatorietat de complir els objectius de dèficit i els incompliments de l’executiu de Rajoy. Mas ha insistit que “el govern ha estat seriós i responsable com el que més en reduir el dèficit. No som sospitosos que no ens hi hem posat. I això ens permet reclamar que el repartiment del dèficit sigui més equilibrat”. I ha afegit que “si tothom fes l’ajustament que li correspon per la seva despesa, no estaríem patint com estem patint. I no hauríem de fer tantes retallades”.

Pel que fa al procés de transició nacional, el president Mas ha recordat que “estem en una etapa nova de gran complexitat. Hi ha algunes veus que troben a faltar més rapidesa, però tot just acaba de començar i està seguint el seu ritme. El rumb no s’ha malmès”.

 

 

Mas ha dit que la seva intenció com a president és que aquesta legislatura duri “els quatre anys que ha de durar. És el meu propòsit”. Ho ha justificat pels grans reptes que té Catalunya i, que requereixen, ha dit, una certa voluntat de permanència.