Respir per a les farmàcies catalanes, que fa mesos que estan amb l’aigua al coll i algunes de les quals han hagut de tancar. El govern ha abonat 100 milions del deute de gener, tot i que encara té pendents de pagament dos mesos de 2012, la factura dels quals ascendeix a milions d’euros.

A mitjan març l’executiu català va ingressar un 30% de la factura pendent del mes de gener, i aquest dimecres n’han pagat el 70% restant. D’aquesta manera, s’ha completat el pagament d’un dels tres mesos de deute pendent, però els farmacèutics continuen esperant a cobrar les factures de novembre i desembre, un total de 194 milions d’euros de deute. La Generalitat probablement no podrà fer net del deute fins que no cobri una partida del fons de liquiditat autonòmic especial per pagar deutes endarrerits de l’any passat.

Aquest mes de març les farmàcies han tornat a mobilitzar-se, s’han manifestat a la plaça de Sant Jaume, han votat recórrer a la via judicial perquè la conselleria de Salut pagui els interessos de demora i recollir signatures de la ciutadania amb l’objectiu de pressionar el govern català perquè estableixi com a prioritaris els pagaments als establiments farmacèutics.