Quan estarà acabada l’estació de la Sagrera? Els veïns han sentit dir tantes dates i tants cops s’han vist superades pel pas del temps, que l’única manera de rebre nous anuncis és amb escepticisme: “Vam venir a viure en aquest pis l’any 1997 i ens van dir que la Sagrera estaria acabada al cap de dos anys. Som al 2023 i encara queda un bon tros per acabar”, explica Juanjo Sánchez des de la seva terrassa a la ronda de Sant Martí, amb vistes sobre el moviment de camions i obrers.

Aquest dijous s’ha anunciat que el tren d’alta velocitat començarà a circular per dins de l’estació el 2024, tot i que les autoritats prefereixen curar-se en salut i no han posat data a la inauguració de l’estació. L’estructura, però, hauria d’estar acabada el 2026. “Espero veure-ho! Ara la cosa ja es veu que va tirant cap amunt, s’ha accelerat el moviment”, corrobora Josefa Sánchez, que controla les obres des del pont de Bac de Roda. Com que ja es veuen els tres pisos que tindrà l’estació, Susana Hernández diu tenir “confiança” a veure els treballs acabats aviat.

“Estem cansats de soroll i pols”

Al taller de bricolatge del carrer de Menorca, no hi ha tant d’optimisme: “He llegit això del 2026… No ho sé, estem cansats de soroll i pols”, diu Carme Ríos. Ella espera poder tancar el negoci i jubilar-se abans que es puguin agafar trens des de la Sagrera. Amb tot, els veïns tenen esperança que la urbanització que acompanyarà la nova estació permeti unir Sant Andreu amb Sant Martí: “Segur que quedarà xulíssim!”, augura la Josefa.