mercè boada medalla or
Foto: Fundació ACE

L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat la Medalla d’Or al Mèrit Científic Mercè Boada per l’estudi de les demències i la malaltia de l’Alzheimer. Boada és neuròloga i directora mèdica i cofundadora, juntament amb Lluís Tàrraga, de l’Ace Alzheimer Center Barcelona. 

El consistori ha valorat especialment “la seva dedicació de tota una vida a l’estudi de les demències i la malaltia de l’Alzheimer i el seu enfocament innovador en la lluita contra la malaltia, a través del tractament no farmacològic basat en l’atenció holística del pacient, incloent-hi la seva millora de la independència i la qualitat de vida, així com l’escolta de les inquietuds i les pors dels seus cuidadors; treballs que han contribuït a situar Barcelona com un ‘hub’ internacional referent en l’excel·lència de la recerca de la malaltia de l’Alzheimer”.

En conèixer la distinció, Boada ha dit que se sent “agraïda i honorada per aquest reconeixement” i ha assegurat que “és una medalla amb noms propis: els de la meva família, que m’ha acompanyat en la meva passió per la medicina, els de l’equip de professionals que ha cregut en el projecte d’Ace Alzheimer Center i els dels pacients que generosament han col·laborat en la recerca perquè puguem avançar”. 

Un referent mundial en el diagnòstic i estudi de les demències i l’Alzheimer

Mercè Boada, doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona, és un referent mundial en el diagnòstic i l’estudi de les demències i la malaltia de l’Alzheimer. Ha dirigit més de 135 assaigs clínics internacionals sobre l’Alzheimer i altres demències. Ha estat consultora i col·laboradora de la indústria farmacèutica en diferents estudis sobre l’Alzheimer i ha publicat 557 articles científics

A escala europea, ha liderat el projecte MOPEAD (Models of patient engagement for Alzheimer’s disease), ha liderat conjuntament el projecte ADAPTED (Alzheimer’s disease apolipoprotein pathology for treatment elucidation and development) amb el doctor Agustín Ruíz, ambdós finançats per la Comunitat Europea a través de l’IMI (Iniciativa de medicaments innovadors), i l’EFPIA (Federació Europea d’Indústries i Associacions Farmacèutiques).