La número dos dels republicans ha parlat en una entrevista a RAC1, en què ha assegurat que vistes les amenaces que els arribaven per “múltiples vies”, es preveia un escenari de “violència extrema” que “no estàvem disposats a assumir”. Rovira ha remarcat que la informació prové de “fonts molt contrastades i fiables”, però no ha explicat quines són, tot i que no ha descartat fer-ho en el futur. Rovira, a més, hi ha afegit que vista l’amenaça que “hi hauria sang, que no serien bales de goma”, el govern i els partits sobiranistes van fer una reflexió sobre els plans cap a la independència.

Ja hi hagut resposta, per doble via, del govern espanyol. D’una banda, el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, ha dit que “són afirmacions d’una gravíssima responsabilitat” i ha qualificat les paraules de Rovira de “mentida miserable, pronunciada per algú que ja porta molt temps mentint”. En aquest sentit, Millo ha dit, a més, que “les conseqüències del procés són molt perjudicials” i ha afirmat que Rovira “segueix alimentant una ficció que ja no s’aguanta per enlloc i que ningú no es pot creure”. Finalment, el delegat del govern ha demanat a la número dos d’ERC que rectifiqui.

També s’hi ha referit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Preguntat pels periodistes, ha assegurat en la mateixa línia que Millo, que la frase de Marta Rovira és falsa. Rajoy ha afirmat que és una vergonya aquesta afirmació. “A la vida no val tot, és intolerable” ha sentenciat.

Qui també s’ha sumat a les paraules de Rajoy ha estat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que, des de Valladolid, on s’ha reunit amb l’executiva federal del partit, ha afirmat que “és fals el que diu i ho sap”, referint-se a Rovira. Tot assegurant que es va decidir aplicar l’article 155 perquè els catalans parlin.