Tant la líder de Ciutadans com el líder del PP a l’Ajuntament han posat de relleu que mai abans no hi havia hagut un govern tant en minoria com el que hi ha ara, després que BComú hagi decidit prescindir dels socialistes a l’equip de govern pel seu suport a l’aplicació del 155. El líder dels populars ha assegurat que els representants municipals encara seran menys presents als barris, ja que l’equip de govern es redueix de 15 a 11 regidors.

Carina Mejías ha assegurat també que laprovació inicial del pressupost del 2018 amb l’abstenció del PDeCAT i ERC és un “pagament de favors” dels partits sobiranistes a l’alcaldessa, Ada Colau, per haver trencat amb el PSC. De la mateixa manera ho considera el líder popular, que ha afegit que el president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha traït, amb la seva abstenció, els seus votants.

El PSC carrega contra el nou cartipàs

En un comunicat, el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que amb el nou cartipàs “Empresa i Cultura desapareixen de les prioritats de Colau”. El que va ser tinent d’alcalde d’Empresa i Cultura lamenta que aquestes dues àrees “perdin pes polític” i quedin en mans de dos comissionats. Collboni afirma que la nova distribució de carteres fa evident la impossibilitat de governar Barcelona amb 11 regidors.