La secretària general d‘ERC, Marta Rovira, ha demanat aquest dijous implicar les dones en la política i que participin de la “presa de decisions” a més de ser-ne “espectadores”. A través d’un vídeo enregistrat des de Ginebra (Suïssa), Rovira ha dit que els vots de a les eleccions generals d’aquest 28 d’abril han de ser “clarament feministes”. En aquest sentit, Rovira ha subratllat que cal erradicar la “xacra” com la violència de gènere i posar fi a la bretxa salarial entre homes i dones.

En la segona intervenció per vídeo que ha fet Rovira aquesta campanya, ha posat d’exemple l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa. “Forcadell, que va fer del Parlament la casa de tots on es pogués parlar de tot i la lluita de Bassa pels drets en l’àmbit laboral”, ha dit. Ha defensat que ERC superi en un 10 % el límit que exigeix la normativa pel que fa a la presència de dones en candidatures electorals.

Feminització de la política

Per la seva banda, la número tres d’ERC per Barcelona, Carolina Telechea, ha reivindicat el compromís de la formació en la feminització tant en la política com en el partit. Així ha defensat que a les eleccions municipals ERC presentarà 5.425 dones a les llistes i que treballen per arribar a l’equilibri entre homes i dones. Ha parlat del compromís d’ERC amb les llistes cremallera i ha recordat que la república catalana “serà feminista o no serà”.

En ser preguntada pel fet que ERC històricament no hagi presentat una candidata ni a les eleccions espanyoles, catalanes ni a l’Ajuntament de Barcelona, Telechea ha insistit en el fet que volen posar les dones al capdavant de les institucions i ha recordat que actualment hi ha 50 alcaldesses d’ERC a Catalunya que “segurament doblaran”. Tot i això, ha recordat el caràcter “excepcional” del 28-A perquè el cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, no pot participar-hi.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]