síndica Maria Assumpció Vilà

Després de dos mandats (2010-2021) al capdavant de la Sindicatura de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà s’ha acomiadat del càrrec amb una carta en què assegura que “aquesta etapa ha suposat un somni fet realitat”. Aquest dimecres, Vilà passarà el relleu a David Bondia, que prendrà possessió a l’Ajuntament de Barcelona com a nou síndic de greuges després de rebre l’aval de la majoria del Plenari.

En l’escrit de comiat, Vilà diu que ajudar les persones és “una de les sensacions més gratificants que he viscut mai” i que ha estat “una afortunada” per presenciar l’evolució de la ciutat des d’una posició que li ha permès participar-hi de forma directa. Apunta que el convenciment de fer les coses bé i fer créixer la institució li han fet superar dubtes i temors i assegura haver centrat els esforços a millorar l’Administració. I sempre, diu, present als carrers sense tancar-se al despatx esperant queixes.

“Som una institució independent”

Maria Assumpció Vilà detalla que ha estat síndica amb tres governs diferents (amb els alcaldes Jordi Hereu i Xavier Trias i l’alcaldessa Ada Colau) i que “sempre hem demostrat que som una institució independent i objectiva que atén tota persona, col·lectiu o entitat que se senti agreujat per l’Ajuntament”. En la carta, Vilà diu que mai no s’ha fixat en el color del grup municipal que ha governat perquè “l’únic important ha estat la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania“.

Desitja èxits al nou síndic Bondia

A la carta, Vilà desitja “tots els èxits” al nou síndic, David Bondia: “La seva sort serà la de tota la ciutat”. La fins a aquest dimarts síndica de Barcelona diu que ha transmès al seu relleu que “estic i estaré a la seva disposició per al que calgui”, com diu que ella ha comptat sempre amb la primera síndica de la ciutat, Pilar Malla. Una llarga llista d’agraïments tanca l’escrit de comiat en què Maria Assumpció Vilà diu que seguirà implicada en la lluita social i contribuint a una societat més justa i sense discriminacions. “Ens veurem als carrers de la nostra estimada ciutat”, conclou.