L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat el projecte de superilles a Barcelona per guanyar espai per als vianants i tenir més zones enjardinades: “Volem recuperar l’esperit de Cerdà, volem recuperar allò que l’especulació i el ‘desarrollismo’ ens van treure”, ha dit Colau en l’obertura de les jornades Superilla Barcelona, que fins dijous, 7 d’octubre, acolliran taules i conferències per repensar les ciutats en l’etapa postpandèmia.

Colau ha afegit: “Un dia no gaire llunyà recordarem les ciutats plenes de contaminació amb el mateix rebuig amb què ara recordem quan es podia fumar als hospitals”. Així, l’alcaldessa ha remarcat la necessitat de “canviar els protagonistes” de l’urbanisme de la ciutat: “Hem de passar dels cotxes, als vianants”, ha sentenciat. En aquest marc, Colau ha avisat que la implantació de superilles a Barcelona (que s’acabaran estenent a tots els barris) suposa “la transformació més important des dels Jocs Olímpis del 1992″.

Convertir Barcelona en una ciutat més resilient

Les jornades es desenvoluparan en vuit sessions de debat sobre diferents temes com la ciutat habitable, la cerca d’un model econòmic nou, la ciutat respirable, la gentrificació urbana o la ciutat connectada. En cada sessió, hi haurà presentacions de projectes i vídeos sobre realitats d’entorns urbanístics. Altres esdeveniments fomentaran el diàleg entre alcaldes per explicar experiències viscudes a les seves poblacions i com implantar estratègies flexibles i resilients.

L’Ajuntament vol que aquest esdeveniment s’aprofiti per convertir l’urbanisme de Barcelona i de la resta de ciutats en espais més sostenibles. Un altre objectiu és adaptar les ciutats per afrontar amenaces epidemiològiques o altres crisis que es puguin donar en el futur.